Pe scurt despre secretul succesului

Publicat Sep 26, 2021

 

Aș vrea să scriu ceva scurt pentru că n-am mai scris demult și am promis.

 

Aș vrea să vorbesc despre secretul succesului. În viață, afaceri, relații personale, proiecte mici, oriunde vreți. Acum pe scurt, sper pe larg mai târziu. 

 

Diana m-a întrebat odată - Andrei care este secretul succesului pentru tine. Pare o întrebare clișeu și nu știam cum să-i răspund complex, mai degrabă simplu, dar m-am uitat în spate să văd măi Andrei care e de fapt secretul succesului pentru tine.

 

Și pot să spun, prin toate câte am trecut, ajung la astea două principii. Sunt și altele, dar astea le-aș numi prioritare.

 

E consistența și anduranța. 

 

Mereu va fi, mereu a fost, atât că uităm, din varii motive. Poate și frică, frici ce se adună. Frica de necunoscut, de lipsă de rezultat etc. Am tot zis că scriu despre frică. În curând...

 

Să fii consistent în ceea ce faci este, poate fi extrem de dificil, mai ales când trebuie să o iei de la capăt odată la doi ani, cum am făcut-o eu în afaceri. Dar nu din greșeli, din considerente personale, nu contează acum. 

 

Ideea e așa:

 

Nu distrugi ce există, ci construiești peste ce este DAR și este un mare DAR aici, dacă simți că nu ești deloc pe calea potrivită, atunci o iei de la zero. Sună ciudat, dar e o adunare de energii, emoții, experiențe și dacă multe-s negative, uneori e mai ușor un nou început. Oarecum îți resetează mintea, îți curăță sufletul și te lasă să scrii din nou pe foaie albă.

 

Pe de altă parte când simți că ai găsit calea, nu renunți și mai ales nu renunți ușor la părți din ea. De fapt și aici e discutabil, cred că intervine intuiția de multe ori, eu m-am bazat pe ea, mă bazez, când să știi să renunți la ceva ce te duce spre altceva, dar care tot are legătură cu misiunea ta. Prea abstract? Sper că nu.

 

Uitați-vă la companiile mari. Cred că mulți ar spune că nu ai cum să abordezi aceeași strategie în viața ta, în relațiile tale etc. care poate nu necesită o complexitate atât de mare cum sunt acele companii.

 

De fapt e și complex și simplu în același timp și hai să vă explic.

 

O companie mare de succes nu își va schimba niciodată radical direcția oricât de mulți bani ar avea, decât dacă este într-un impas financiar extrem de mare și cred că nici atunci, cred că majoritatea aleg să dea faliment pur și simplu. Sau poate nici nu aleg. Sunt și alți factori acolo. Cineva poate să verifice, eu asta am văzut.

 

E vorba de consistență aici. Când simți că ai găsit ce trebuie, tu s-o știi pe aia a ta și să mergi cu ea în mână, FĂRĂ FRICĂ. Evident să înveți constant din ce se întâmplă în proiectul tău, în relația ta etc. și să ajustezi în funcție de asta. Cum ajustezi? Asta voi decideți în funcție de caz, dar nu renunțați să credeți.

 

Funcționează în afaceri, în relații, proiecte personale, ce vreți voi.

 

Apoi intervine anduranța. 

 

Dexonline.ro spune că anduranța este capacitatea de a rezista la eforturi fizice. Ei na, eu aș adăuga orice fel de efort ce duce la un dezechilibru fizic, mental, emoțional, spiritual, cum vreți voi.

 

Nu e ușor să faci asta, e acea mentalitate de fier care atunci când toată lumea se prăbușește în jurul tău te face să fii conștient de asta dar în același timp să nu te dai bătut.

 

Sunt multe filme frumoase aici, unul care îmi vine în minte e Cinderella Man.

 

Dar anduranța.

 

Când viața te lovește în spate, ori cazi pe burtă ori faci un pas înainte, chiar și dacă trebuie să mergi în genunchi o perioadă. Nouă ne e cam greu fiindcă intervine și egoul, mai vin și fricile cum am zis, apoi egoul și supărarea aia pe viață, univers, Dumnezeul în care credem sau nu credem, familie, prieteni etc. Ce are cu noi? Dar nu are nimeni nimic cu noi. E o idee falsă a minții. Lumea e o sumă a alegerilor. Trăim toți în ea, nu totul este despre individ. Orice mișcare, interacțiune, aduce ceva în schimb. E o lege simplă.

 

Viața nu lovește pe nimeni, lucrurile doar se întâmplă și nu totul are legătură cu voi, în schimb voi puteți acționa asupra consecinței lor. 

 

Acum eu nu vin să vă dau vreun discurs emoțional, sunt sigur că sunt mulți alții acolo ce ar putea face asta. Vin să vă spun că depinde de cum priviți adevărul din viața voastră, din ce unghi, sub ce formă. Dacă voi decideți că viața a vrut să vă doboare, atunci ăsta e adevărul după care vă veți ghida realitatea. Dacă decideți că lucrurile se întâmplă exact așa cum trebuie să se întâmple și nu puteți avea control asupra a tot și toate, o să puteți evolua mai rapid. Lăsați-vă sufletul să respire și mintea să se oxigeneze, inima să bată în continuare cum bătea când erați copii, fără grijă. Sunteți doar oameni, aici pe Pământ nu sunteți ființe supranaturale. Orice alegere duce undeva, acceptarea e calea. 

 

De aici pornește anduranța. 

 

Să înțelegi cu pace în suflet că totul e bine așa cum este și calea ta, misiunea ta, scopul tău este să mergi înainte pentru că înainte este într-o continuă creștere și schimbare.

 

Restul vă las pe voi să adăugați. Ne auzim cât de curând posibil.